Crosul Loteriei 2012


Crosul Loteriei 2012

Startul Crosului Loteriei

Cum era de aşteptat, foarte mulţi participanţi în această frumoasă dimineaţă de toamnă la Crosul Loteriei 2012. Mulţi copii şi adolescenţi foarte entuziaşti, poate chiar prea entuziaşti la start – astfel că au fost la început multe îmbrânceli şi chiar busculade soldate cu accidentări!

Pe primele sute de metri principala mea grijă a fost să nu fiu doborât la pământ de valul alergătorilor şi să încerc să mă desprind de marea masă a alergătorilor ca să îmi pot intra în ritmul normal de cursă. Am reuşit acest lucru nu fără emoţii, dar am scăpat nevătămat din învălmăşeala de la pornire!

Consider că am făcut o cursă bună, în sensul că am putut alerga susţinut toată cursă, nu m-am tăiat şi am scos un timp în jur de 18 minute – la punctul de întoarcere la 2400 m conform organizatorilor am avut un timp de 9:05.

Traseul nu este chiar plat deşi la o primă vedere aşa ar părea: la ducere, alergând spre Piaţa Alba Iulia a fost preponderent în urcare uşoară, iar la întoarcere, desigur, uşor la vale, ceea ce a necesitat adaptarea tehnicii de alergare în mod corespunzător pentru a profita de uşoarele înclinaţii ale unor porţiuni din traseu!

Spre bucuria mea piciorul nu m-a deranjat deloc, am putut să accelerez spre final reuşind să depăşesc destui de mulţi alergători şi alergătoare pe ultimul kilometru, am simţit că pot să „trag”! Am obţinut locul 118 la general – neconcludent deoarece mulţi „au tăiat traseul” – şi probabil că am intrat în primii 15 la categoria 35-49 ani.

Finishul lui Teolici

Şi Teolici a făcut o cursă bună, dar a fost puţin dezamăgită pentru că nu şi-a făcut record personal, aşa cum reuşise pe traseul din jurul Casei poporului cu 2 săptămâni în urmă la MIB. Felicitări şi prietenului meu Cristi pentru cursa bună pe care a făcut-o – în jur de 24 de minute – şi multe mulţumiri Teodorei soţia lui pentru filmări!
Concertul de la sfârşitul competiţiei

La sfârşitul competiţiei propriu-zise a avut loc şi un concert, înaintea premierii sportivilor, spre marea bucurie a tinerilor participanţi!

Odată cu acest concurs închei sezonul competiţional de vară-toamnă, şi după o săptămână de alergări uşoare şi de odihnă activă voi începe pregătirea de iarnă, cu speranţa că piciorul mi se va vindeca total, asta după ce timp de 3 m-a chinuit la antrenamente şi concursuri. Va trebui să încerc să măresc semnificativ ritmul de alergare, pentru că altfel nu am nici o şansă să mă pot apropria de nivelul celor mai buni dintre colegii mei de la veterani!

No comments:

Post a Comment