Campionatul national masters 2012

Campionatele naţionale de pistă - 9-10 iunie 2012 Stadionul Tineretului

Cei doi antrenori emeriţi - Domnul Profesor Dumitrescu şi Domnul Profesor Rugină - care sprijină cu devotament de ani de zile activitatea atleţilor masters
Ca în fiecare an cei mai mulţi participanţi au fost la probele de alergări de fond - 10.000m şi semifond - 5000m, 1500m. Sâmbătă 9 iunie s-a desfăşurat proba de 10.000m pe o căldură sufocantă câştigător detaşat fiind Voicu Liviu cu un timp de aproximativ 37:30, foarte bun consider eu ţinând seama de condiţii! După cele două serii ale probei a urmat şedinţa festivă în care s-au prezentat şi premiat cele mai bune rezultate ale atleţilor masters români din utlima vreme, s-au făcut diferite propuneri pentru mai organizare a competiţiilor noastre, iar Domnnul Profesor Rugină, alături de Domnul antrenor Dumitrescu au încurajat atleţii şi le-au dat sfaturi importante de care sper să ţină cont în viitor! A urmat o mică petrecere în curtea federaţiei la care însă nu au participat sportivii care aveau probă a doua zi, printre care şi eu!

Duminică 10 iunie, la ora 9:30, cu o întârziere de aproximativ 30 minute din cauze tehnice s-a dat startul în proba de 5000m la care am participat si eu. Condiţiile au fost mult mai bune faţă de cele din proba de 10.000, aerul nu a mai fost sufocant deşi a fost destul de cald...

O cursă de 5000m relativ constantă făcută de mine cu un tempo de 4 min / km

Am plecat prudent cu un tempo de aproximativ 4min /km, tempo pe care l-am mai scăzut puţin spre final reuşind un timp de doar 20:08, dar care corespunde nivelului meu actual de pregătire. Piciorul nu m-a durut prea tare dar totuşi m-a jenat într-o anumită măsură la încălzire; în timpul cursei totuşi am reuşit să nu-l prea "bag în seama"!

Deoarece nu am apăsat bine butonul cronometrului nu mi-am putut cronometra toată cursa ci doar de ultimii 4 km (observând că nu a pornit, am hotărât să dau drumul cronometurlui după primul km! Pe ultimii patru km am scos un timp de 16:08, km 2 l-am făcut în 3:56 iar km 3 4:04, timpul total pe 5 km fiind cum am mai spus 20:08 corespunzător unui ritm de 4:01,5 pe km, timp pe care o să-l iau ca reper pentru planificarea pregătirii sezonului de toamnă.

Proba a fost câştigată detaşat de Florin Precup cu un timp excelent de 17:30; Emanuel a venit pe locul 3 reuşind să coboare puţin sub 19 minute, o performanţă bună având în vedere că sâmbătă după amiază alergase şi 10.000m în aproximativ 40 minute.

Podiumul probei de 5000m categoria 40 + 2012
Au urmat mai multe probe de pistă foarte interesante şi disputate, cu rezultate valoroase, premierile care au stârnit bucurii, multă agitaţie şi multe fotografii în jurul podiumului! Un concurs frumos la care mi-a făcut plăcere să particip şi să mă întâlnesc cu mulţi dintre alergătorii masters din ţară pe care-i cunosc de atâţia ani!

No comments:

Post a Comment